Ο Ομπαμα προτρέπει τον Καντάφι να φύγει.

Την προειδοποίησή το προς τον συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι να εγκαταλείψει την εξουσία επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. «Ο Καντάφι έχει χάσει τη νομιμότητά του και πρέπει να φύγει» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου με τον δανό πρωθυπουργό Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.
Η προειδοποίηση αυτή ήρθε λίγες ώρες πριν από την συνάντηση που αναμένεται να έχει η υπουργός του των Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον με εκπροσώπους της λιβυκής αντιπολίτευσης στο Παρίσι. Η αμερικανίδα υπεξ πρόκειται να συναντηθεί με τον Μαχμούντ Τζιμπρίλ, εκπρόσωπο του Εθνικού Λιβυκού Συμβουλίου Μετάβασης και αρμόδιο για διεθνή θέματα του Συμβουλίου, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Την ίδια ώρα, πάντως, οι δυνάμεις του Καντάφι φαίνεται ότι κερδίζουν έδαφος έναντι των εξεγερμένων, καταλαμβάνοντας πολλές πόλεις στρατηγικής σημασίας που είχαν πέσει στα χέρια των ανταρτών.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου