Θύμα της κρίσης και τα .... φακελάκια.

Λιτότητα και στο... φακελάκι, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της μη κυβερνητικής...
οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς», καθώς για πρώτη φορά πέρυσι παρατηρήθηκε αισθητή μείωση των περιστατικών διαφθοράς στην Ελλάδα.
Την πρωτιά, πάντως, στα περιστατικά χρηματισμού και στην κλίμακα της αδιαφάνειας εξακολουθούν να διατηρούν τα νοσοκομεία και οι Εφορίες...
Τα στοιχεία για το 2010, που παρουσιάστηκαν χθες από τον πρόεδρο της οργάνωσης Κώστα Μπακούρη και τον επικεφαλής της Public Issue Γιάννη Μαυρή, έδειξαν ότι η διαφθορά περιορίστηκε στα 632 εκατ. ευρώ, από 787 εκατ. ευρώ το 2009. Το ποσοστό των νοικοκυριών που ανέφεραν περιστατικά διαφθοράς μειώθηκε στο 10,4%, από 13,4% που ήταν το 2009 (7,2% από 9,3% για τον δημόσιο τομέα, 4% από 5,3% για τον ιδιωτικό).
Οσον αφορά στη στάση των πολιτών απέναντι στη διαφθορά, το 92% θεωρεί την ελληνική κοινωνία διεφθαρμένη, ενώ παρατηρείται αύξηση του αριθμού όσων θεωρούν πράξη διαφθοράς ενέργειες όπως το «μέσον» για την πρόσληψη συγγενούς στο Δημόσιο. Παράλληλα αυξήθηκε το ποσοστό όσων ζητούν δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» των δημοσίων υπαλλήλων (από 47% που ήταν το 2008 σε 61% το 2010).
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου