Διαμαντοπούλου: λαϊκισμός πίσω από τις αντιδράσεις

«Λαϊκισμό και υπερβολές πίσω από τις αντιδράσεις» για τις συγχωνεύσεις των σχολείων διακρίνει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm 97,8.
Η κ. Διαμαντοπούλου εξέφρασε επίσης την δυσαρέσκειά της για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι προέτρεψαν μαθητές να σηκώσουν μαύρες σημαίες στα σχολεία. «Μετά τις καταλήψεις θα έχουμε και απεργία πείνας; Αυτές είναι υπερβολές» τόνισε και δεσμεύθηκε ότι κανένα παιδί δεν θα χρειαστεί να μετακινηθεί περισσότερο από 5 ή 6 χιλιόμετρα.
H κ. Διαμαντοπούλου δεσμεύθηκε επίσης ότι σε κανένα τμήμα δημοτικού δεν θα υπάρχουν πάνω από 25 μαθητές, όταν ο νόμος προβλέπει 30. Για τα γυμνάσια και τα λύκεια πρόσθεσε ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί κατά 10% μόνο όταν υπάρχουν προβλήματα υποδομής.
Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι από τα 560 δημοτικά σχολεία που συνενώνονται τα 485 είναι μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια.«Στον Πειραιά υπάρχει σχολείο με 8 παιδιά ανά τάξη. Και στην Εκάλη γυμνάσιο με 45 παιδιά και 15 καθηγητές» τόνισε.
Η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε ανοιχτή πάντως σε αλλαγές όπου υπάρχουν προβλήματα αλλά συμπλήρωσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει «λαϊκισμός και συνολική καταγγελία για το ΔΝΤ και άλλα τέτοια εύκολα».
Επικριτικός για τις ρυθμίσεις της υπουργού Παιδείας ήταν ο αντίστοιχος τομεάρχης της ΝΔ κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας επίσης στον Real Fm. O κ. Σπηλιωτόπουλος κατηγόρησε την κ. Διαμαντοπούλου μεταξύ άλλων ότι «δημιουργεί παιδεία δύο ταχυτήτων».



Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου