Νομοθεσία για τις απεργιακές πορείες στο κέντρο ζητά ο Καμινης

 Υπέρ της νομοθετικής ρύθμισης για τις διαδηλώσεις τάχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων για να μην κλείνει το κέντρο της Αθήνας που έχει μεταξύ άλλων αποτέλεσμα να χειροτερεύει η αγοραστική κίνηση των εμπορικών καταστημάτων.
Ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ψηφίσουν ένα νόμο για τις συναθροίσεις, τονίζοντας ότι δεν ήταν ποτέ υπέρ της "δημοκρατίας του καναπέ", αλλά ότι "όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο και με σεβασμό στη συνταγματική νομιμότητα".
Παράλληλα, ο δήμαρχος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στο ενδεχόμενο μετατροπής πολλών περιοχών τηςΑθήνας σε «άβατα», σημειώνοντας πως "δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο", κάνοντας λόγο πως "η κρίση της πρωτεύουσας έχει χαρακτηριστικά έκτακτης ανάγκης".
Ακόμη, ο Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε τη δημιουργία κινητών μονάδων συσσιτίων που θα πηγαίνουν προγραμματισμένα σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, την μετατροπή ξενοδοχείων που έχουν κλείσει στο κέντρο της πόλης σε φοιτητικές εστίες, καθώς και τον διπλασιασμό των μπλε κάδων ανακύκλωσης.
"Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο, γι' αυτό και θα πάρουμε μια σειρά βραχυπρόθεσμων μέτρων όπως η δημιουργία νέων φοιτητικών εστιών στα ξενοδοχεία που έκλεισαν πρόσφατα στο κέντρο της πόλης αλλά και η δημιουργία κινητών μονάδων συσσιτίων που θα πηγαίνουν προγραμματισμένα σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας", τόνισε ο κ. Καμίνης.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών που πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος σε ό,τι αφορά το έργο της διπλής ανάπλασης, τονίζοντας ωστόσο ότι «αυτή τη στιγμή όλα βρίσκονται στον αέρα».
Μεταξύ των άλλων, ο κ. Καμίνης μίλησε και για το θέμα των επικρίσεων που δέχεται για τις απομακρύνσεις δημοσιογράφων από τον δημοτικό ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84 επισημαίνοντας ότι στόχος ήταν η οικονομική εξυγίανση του σταθμού με παράλληλα ενίσχυση των νηπιακών σταθμών και των αστέγων.
Σημείωσε μάλιστα πως ο σταθμός θα κοστίζει 5 εκ. ευρώ από 13,5 εκατ. ευρώ που κόστιζε πέρσι, και πρόσθεσε ότι στη βάση τη δέσμη κριτηρίων που ίσχυσαν για τις απομακρύνσεις, δεν μπορούν να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Τέλος, παραδέχτηκε ότι μπορεί να έγινε σε κάποιες περιπτώσεις «άκομψος χειρισμός», δεν είναι όμως ο κανόνας, όπως ανέφερε.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου