Σαρακοστιανές συνταγές: Καλαμάρια γεμιστά

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτή τη γεύση;









Υλικά
4 μεγάλα καλαμάρια καθαρισμένα
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
2 κ.σ. σταφίδα μαύρη
1/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
2 κ.σ. άνηθος
1 φλ. τσαγιού τριμμένη ντομάτα
λίγο επιπλέον ελαιόλαδο
αλάτι
φρεκοτριμμένο πιπέρι

1. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια των καλαμαριών. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό μαζί) και στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα πλοκάμια. Τα αφήνουμε να σοταριστούν κι αυτά για 5΄.
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, τη σταφίδα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 2΄, να εξατμιστεί το αλκοόλ, και ρίχνουμε 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τον άνηθο. Αφήνουμε το ρύζι να μισοπιεί τα υγρά του.
3. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με ένα κουταλάκι του γλυκού και κλείνουμε καλά με οδοντογλυφίδα. Τα βάζουμε μέσα σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος.
4. Περιχύνουμε τα καλαμάρια με την ντομάτα και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για 15΄ σκεπασμένο και για άλλα 15΄ ξεσκέπαστο.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου