Ανησυχία από νέες εκρήξεις στη Φουκουσίμα

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στο επίπεδο του αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα Νταϊτσί, μετά από νέο μετασεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η ιαπωνική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες όπου φαίνεται να βγαίνει καπνός από το εργοστάσιο.

Όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια Tokyo Electric Power (Tepco), ο αντιδραστήρας είναι ανέπαφος και η πιθανότητα διαρροής ραδιενεργού υλικού μικρή. Η Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας εκτιμά πως οι εκρήξεις προκλήθηκαν από συγκέντρωση υδρογόνου.

Το πρακτορείο ειδήσεων Jiji μετέδωσε ότι η Tepco προειδοποίησε όσους κατοίκους έχουν παραμείνει σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό να μείνουν στο εσωτερικό των σπιτιών τους, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo που επικαλέστηκε τη διαχειρίστρια εταιρεία, από τις σημερινές εκρήξεις υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των εργαζομένων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Jiji, επτά άνθρωποι που αγνοούνταν μετά τις εκρήξεις στο κτίριο του αντιδραστήρα 3, βρέθηκαν και οι έξι από αυτούς έχουν τραυματιστεί. Νωρίτερα η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco είχε ανακοινώσει πως έξι στρατιώτες και ένας πολίτης αγνοούνταν μετά τις εκρήξεις στο υψηλότερο τμήμα του κτιρίου, το οποίο είχε υποστεί ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό της Παρασκευής.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου