Πως περιγράφει ένας δημοσιογράφος την κατάσταση στην Ιαπωνία.

Σοκ προκαλεί η περιγραφή της κατάστασης στις πληγείσες από το σεισμό και το τσουνάμι περιοχές από έναν δημοσιογράφο ο οποίος κάνει λόγο για "νεκρική σιγή" που κυριαρχεί σε αυτά τα μέρη.
Πιο αναλυτικά, ο Αλεξ Τόμσον από τοChannel 4 δήλωσε σε συνέντευξή του στην Daily Mail πως έμεινε άφωνος από το θέαμα στην επαρχία Μιγιάκι.
«Στα 30 χρόνια που εργάζομαι ως πολεμικός ανταποκριτής έχω καλύψει περισσότερες από 20 συρράξεις και πολλούς μεγάλους σεισμούς, όμως ποτέ δεν είδα καταστροφή τέτοιου μεγέθους! Δεν έχει απομείνει τίποτε όρθιο! Μία ολόκληρη πόλη 17.000 κατοίκων έχει εξαφανιστεί. Το 95% των κτηρίων έχει διαλυθεί και έχει αντικατασταθεί από έναν τεράστιο όγκο ξύλων, μετάλλων, αντικειμένων», είπε χαρακτηριστικά.
Τη θλίψη εντείνουν αντικείμενα των κατοίκων της περιοχής που δείχνουν πως ήταν η ζωή τους πριν το σεισμό και τα φονικά τσουνάμι.
«Η αστυνομία προσπάθησε να μας σταματήσει, αλλά παρατήσαμε το αυτοκίνητο και συνεχίσαμε με τα πόδια», προσέθεσε ο δημοσιογράφος περιγράφοντας το τοπίο που αποτελούνταν από αυτοκίνητα που κρέμονταν στα δέντρα παρομοιάζοντας τη σημερινή κατάσταση με εκείνη στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.
Παράλληλα, από το χάρτη έχει χαθεί η πόλη Μιναμισανρίκου η οποία καλύφθηκε από τα ορμητικά νερά των τσουνάμι.
Από τα κτήρια τα μόνα που απέμειναν όρθια είναι ένα νοσοκομείο και ένα κτήριο της κυβέρνησης.
Τέλος, οι Ιάπωνες υπό το φόβο πυρηνικής καταστροφής σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν βασικά αγαθά ενώ ουρές έχουν σχηματιστεί στα βενζινάδικα.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου