Τα πάνω-κάτω στο Δημόσιο

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην εισαγωγή των 40 ωρών εργασίας στο Δημόσιο είναι η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του υπουργού Εσωτερικών.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Γιάννης Ραγκούσης επισημαίνει πως το νέο ωράριο ισοδυναμεί με 45.000 προσλήψεις ενώ θα εισαχθεί και νέο ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών «ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες τις απογευματινές ώρες».

Προσθέτει, εξάλλου, πως το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης θα έχει μειωθεί κατά 6 δισ. ευρώ περίπου κατά 30%.

Όσον αφορά στον «Καλλικράτη», αναφέρει ότι, καταργήθηκαν πάνω από 30.000 οργανικές θέσεις υπαλλήλων, πέραν των 25.000 θέσεων αιρετών και των δεκάδων χιλιάδων θέσεων μελών διοικήσεων των νομικών προσώπων.

Για το μνημόνιο ο υπουργός Εσωτερικών, εκτιμά ότι, δεν χρειάζεται αναθεώρηση ενώ διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως η χωροθέτηση του ΧΥΤΥ στην Κερατέα θα πραγματοποιηθεί.

Πηγή :http://www.newsbomb.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου