Με κρύο και χιόνια το πέταγμα του χαρταετού

Με τσουχτερό κρύο αναμένεται να γίνει το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα. Χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα Δείτε την αναλυτική πρόγνωση κάθε στιγμή σε κάθε περιοχή της χώρας στο deltiokairou.gr

Σύμφωνα, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν τις επόμενες ώρες και ο υδράργυρος στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα πέσει κάτω από το μηδέν.

Το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη οι χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Σταδιακή ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι τη Δευτέρα στο βόρειο Αιγαίο και την Τρίτη και στο υπόλοιπο Αιγαίο φτάνοντας τα 9 και τοπικά τα 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία την Τρίτη (8-3-2011) οι χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια θα εξασθενήσουν, αλλά κατά τόπους θα σημειωθεί ισχυρός παγετός.

Στα ανατολικά και τα νότια όμως οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τετάρτη ακόμη και σε νησιωτικές περιοχές.

Ειδικότερα για την Αττική, το βράδυ της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια του νομού. Την Τρίτη και την Τετάρτη υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμη και στην πόλη της Αθήνας.

Διάλεξε την περιοχή που θες και δες τι καιρό θα κάνει στο deltiokairou.gr

Μερική απαγόρευση απόπλου

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας.

Από τα Παλούκια για Σαλαμίνα, τα δρομολόγια πραγματοποιούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Το πρωί απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων για τη γραμμή Πρίνου-Καβάλας.

Στο μεταξύ την Τρίτη πιθανότατα θα δοθεί στη κυκλοφορία των πλοίων η Διώρυγα της Κορίνθου λόγω κατάπτωσης πρανών που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου