4 δις ευρώ έκαναν «φτερά» από τις τράπεζες

Τα πήρες όλα και έφυγες… Άλλα 4 δις ευρώ καταθέσεις έκαναν «φτερά» μέσα στον Ιανουάριο από τις τράπεζες, γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση στην οικονομία.
Από την αρχή του 2010 το απόθεμα των τραπεζών έχει μειωθεί κατά περίπου 33 δις ευρώ,σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ η κατάσταση επιδεινώθηκε περισσότερο τον Φεβρουάριο και τις πρώτες μέρες του Μαρτίου λόγω των σεναρίων περί χρεοκοπίας.
Η μεγαλύτερη μείωση εντοπίστηκε στις καταθέσεις των νοικοκυριών, οι οποίες μειώθηκαν κατά 2,8 δις ευρώ και διαμορφώθηκαν στα 170, 6 δις ευρώ από 173,5 δις ευρώ στο τέλος Ιανουαρίου.
Η εξέλιξη αυτή κάνει ακόμα δυσκολότερη την ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, ενώ το κενό που δημιουργεί η υστέρηση των καταθέσεων σε σχέση με τα δάνεια που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες στην Ελλάδα το καλύπτουν αποκλειστικά με τις εγγυήσεις που προσφέρει το Δημόσιο.
Η κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόικα θα προσφέρει άλλα 30 δις ευρώ με τη μορφή εγγυήσεων.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου