1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας
To 1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας είναι γεγονός. Από την Τρίτη 1η Μαρτίου μέχρι το τέλος του μήνα στο Παρίσι, οι γάλλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας και να δοκιμάσουν συνταγές από αρχιμάγειρες της Κέρκυρας, της Κρήτης, της Ρόδου την προ του Άθω περιοχή και ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής. Οι ελληνικές συνταγές -σε συνεργασία με έλληνες σεφ και την γνωστή σε Ελλάδα και Γαλλία σεφ Ντίνα Νικολάου- θα ενσωματωθούν στο μενού γαλλικών και ελληνικών επώνυμων εστιατορίων που συμμετέχουν στο φεστιβάλ. Επίσης το μενού των δυο εστιατορίων της ΟΥΝΕΣΚΟ θα είναι ελληνικό καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ ελληνικής γαστρονομίας. Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με την παρουσία της Ελλάδας στα γαλλικά τρένα υπερταχείας κυκλοφορίας της iDTGV και συγκεκριμένα στους προορισμούς τεσσάρων βασικών πόλεων της Γαλλίας με αφετηρία το Παρίσι (Λυών, Μπορντό, Λίλλη και Μασσαλία) κάτι που σημαίνει ότι 100.000 επιβάτες θα γνωρίσουν τις ελληνικές συνταγές. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους θα ενημερώνονται με έντυπο υλικό για την Ελλάδα και θα γεύονται κάποια από τα προϊόντα που θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ γαστρονομίας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου