Τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011, αποφάσισε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους (εκτός Αθηνών και Πειραιά). με τον τρόπο αυτό συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο περιεχόμενο του ψηφισμένου νομοσχεδίου για το άνοιγμα των επαγγελμάτων.
Παράλληλα, την Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσουν απεργία και οι Δικηγορικοί ΣύλλογοιΑθηνών και Πειραιώς, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ για τα μέτρα που πλήττουν τους δικηγόρους μαζί με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες.
Οι δικηγόροι εξουσιοδότησαν τον προεδρεύοντα της Ολομέλειας και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μαν. Λαμτζίδη να ζητήσει άμεσα από το υπουργείο Οικονομικών γραπτές διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείριση των αμοιβών των δικηγόρων μετά τη θέση σε ισχύ του ψηφισμένου νομοσχεδίου.
Την ίδια ώρα, κατά της αύξησης του παραβόλου της μήνυσης κατά 1.000% και του τέλος της πολιτικής αγωγής κατά 500% προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας δέκα Δικηγορικοί Σύλλογοι. Πρόκειται για τους δικηγορικούς συλλόγους Ιωαννίνων, Αρτας, Σύρου, Κω, Χίου, Αιγίου, Λαμίας, Φλώρινας, Κατερίνης και Αλεξανδρούπολης.
Οι δέκα Σύλλογοι ζητούν να ακυρωθεί η υπ' αριθμ. 123827/2010 απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Δικαιοσύνης με την οποία αναπροσαρμόσθηκαν το παράβολο της μήνυσης από 10 σε 100 ευρώ και το τέλος πολιτικής αγωγής από 10 σε 50 ευρώ. Όπως υποστηρίζουν, το παράβολο της μήνυσης αποτελεί φόρο και αυτό γιατί «δεν συνδέεται με κάποια ειδική αντιπαροχή στον μηνυτή, ούτε συνάπτεται καθ' οποιονδήποτε τρόπο με το κόστος της πράξεως της οποίας αποτελεί αντιπαροχή, ώστε να δύναται να χαρακτηρισθεί ως ''τέλος''».
Blogger Comment
Facebook Comment