Και οι δύο κατηγορούμενοι είχαν ασκήσει έφεση κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος υποστηρίζοντας ότι οι ίδιοι δεν έχουν διαπράξει τη βαρύτατη αξιόποινη πράξη που τους αποδίδεται και ότι με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους δεν ζημίωσαν την περιουσία του ΟΤΕ.
Ωστόσο, οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών πριν αποφασίσουν για το αν οι δύο κατηγορούμενοι καθίσουν στο εδώλιο τους καλούν ενώπιον τους να δώσουν διευκρινίσεις μαζί με τους συνηγόρους υπεράσπισής τους. Αμέσως μετά με νεώτερο βούλευμά τους οι δικαστικοί λειτουργοί είτε θα επικυρώσουν το πρωτόδικο είτε θα το ακυρώσουν, καθορίζοντας σε κάθε περίπτωση την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των δύο άλλοτε υψηλόβαθμων στελεχών του ΟΤΕ.
Η υπόθεση αφορά σε υπερτιμολογημένες συμβάσεις του ΟΤΕ με τις εταιρείες Siemens, Intrakom και ANKO που σύμφωνα με την κατηγορία φέρεται ότι προκάλεσαν ζημία περίπου 52 εκατομμυρίων ευρώ στον Οργανισμό.
Ο κατηγορούμενος Παναγής Βουρλούμης, σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο σκεπτικό τους οι δικαστές του συμβουλίου πλημμελειοδικών Αθηνών «ελάττωσε την περιουσία του ΟΤΕ, του οποίου είχε τη διαχείριση κατά το συνολικό ποσό των 51.727.164 ευρώ, τα οποία ο Οργανισμός κατέβαλε ως προς τις συμβάσεις της διετίας 2003-2004 και υποχρεώθηκε να καταβάλει ως προς τις συμβάσεις της τριετίας 2005-2007».
Σε ό,τι αφορά τον ποινικό ρόλο του κ. Γ. Ιωαννίδη, οι δικαστές επισημαίνουν ότι: «Γνωρίζοντας την τέλεση από τον συγκατηγορούμενό του Π. Βουρλούμη της άδικης πράξης (σ.σ. της απιστίας) συνέδραμε αυτόν άμεσα και σπουδαία, με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Θεμάτων του ΟΤΕ και ειδικότερα με την προσκόμιση των εισηγήσεών του».
Blogger Comment
Facebook Comment