Αφήνοντας πίσω τα δυσάρεστα περί δημοσίου χρέους και εκποίησης της ελληνικής γης θα ασχοληθούμε επιτέλους και με κάτι που αποτελεί μάστιγα για το μέσο Έλληνα πολίτη. Ποιος φταίει άραγε για την έξαρση της εγκληματικότητας; Πριν βιαστείτε να απαντήσετε, φρόνιμο θα ήταν να θέσετε αυτό το ερώτημα στους εκλεγμένους ηγέτες της χώρας μας. Λαϊκισμός; Διαβάστε με προσοχή:
Η ολοένα αυξανόμενη φτώχεια και μιζέρια οδηγεί σε σημαντική αύξηση ορισμένων αδικημάτων σε όποια κοινωνία ανά την υφήλιο και αν λάβει χώρα. Τα κυριότερα είναι οι κλοπές, οι ληστείες(δηλαδή οι κλοπές με την άσκηση βίας ή απειλών) και τα χαρακτηριζόμενα ως οικονομικά εγκλήματα με πρωταγωνιστή τις απάτες.
Δεδομένου ότι η εξαθλίωση θα επιφέρει επιπλέον ταλαιπωρία στους πολίτες και δια μέσω κρουσμάτων κλοπών και ληστειών, θα περιοριστούμε στη σημαντικότερη αιτία της εξάπλωσής τους. Η αναφορά γίνεται στον αστείο διωκτικό χαρακτήρα του κράτους, το οποίο θέσπισε ΄΄ δρακόντειους΄΄ νόμους για την πάταξη των εν θέματι εκνόμων ενεργειών. Βλέπετε, ο επίδοξος κακοποιός δεν πρόκειται να αναχαιτιστεί μόνο με την προληπτική ή την κατασταλτική δράση της ελληνικής αστυνομίας. Ως εν δυνάμει μελλοντικά θύματα οφείλουμε να εισέλθουμε στη θέση των δραστών.
Δεν έχω τα απαραίτητα προς το ζην ή θέλω να τα έχω όλα χωρίς να εργάζομαι, μπορώ να αγοράσω εύκολα ένα ψεύτικο όπλο(πλην όμως πείθει για αληθινό) από κάποιο κατάστημα παιχνιδιών γιατί ακόμα δεν έχω το σθένος να τελέσω βαρύτερο έγκλημα, η αστυνομία δεν έχει επαρκείς περιπολούσες δυνάμεις και....... λόγω του καταπληκτικού ΄΄ Νόμου Καστανίδη ΄΄ κανένας δεν προφυλακίζεται για κακουργήματα που επισύρουν ποινή κάθειρξης πέντε (5) έως δέκα (10) έτη!!!!! Άραγε, τι με αποτρέπει για να εισέλθω στο κλαμπ των παρανόμων;
Όσο και φαντάζει απίστευτο στον ανθρώπινο νου το 2011 ζούμε, μεταξύ άλλων, σε ένα περιβάλλον πλήρους κατασταλτικής αναρχίας. Ειδικότερα, κάποιος κλέβει χρυσαφικά από το σπίτι σας αξίας 5.000?, δηλαδή διαπράττει κλοπή (πλημμέλημα), και συλλαμβάνεται. Οδηγείται στην αυτόφωρη διαδικασία όπου του ορίζεται τακτική δικάσιμος από τον εισαγγελέα και αφήνεται ελεύθερος. Την επομένη κλέβει το αυτοκίνητο του γείτονά σας αξίας 20.000?, δηλαδή και πάλι διαπράττει κλοπή (πλημμέλημα), αλλά για κακή του τύχη συλλαμβάνεται. Ξανά οδηγείται στην αυτόφωρη διαδικασία όπου ο εισαγγελέας του ορίζει τακτική δικάσιμο και αφήνεται ελεύθερος. Τη στιγμή που εξέρχεται του δικαστικού μεγάρου αγοράζει ένα μαχαίρι και λίγο μετά με την απειλή του ληστεύει ένα περιπτερά αφαιρώντας του 400?, δηλαδή διαπράττει κακούργημα που τιμωρείται(λόγω του μεγέθους του ποσού) με κάθειρξη 5-10 έτη. Πάντα άτυχος συλλαμβάνεται και εφαρμόζεται σε βάρος του η αυτόφωρη διαδικασία, όπου οδηγείται στον ανακριτή( ασχολείται με κακουργηματικές παραβάσεις). Εκεί του ορίζεται τακτική δικάσιμος και επιπλέον τα ΄΄απάνθρωπα ΄΄ μέτρα της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφανίσεως του στο οικείο αστυνομικό τμήμα κάθε 1η του μήνα!!!! Η ιστορία συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό και τα αφαιρεθέντα ποτέ δεν ξεπερνούν πολύ σε αξία τα προαναφερόμενα μεγέθη. Αποτέλεσμα; Ο ίδιος δράστης θα κυκλοφορεί ανάμεσά μας....
Στις 18/12/09 δημοσιεύτηκε ο νόμος 3811/09 σύμφωνα με τον οποίο για να προφυλακιστεί κάποιος για κακούργημα με κάθειρξη έως 10 έτη θα πρέπει από το ποινικό του μητρώο να προκύπτει ότι έχει καταδικαστεί α μ ε τ ά κ λ η τ α σε τουλάχιστον άλλες δύο ομοειδείς ποινές. Βέβαια, για να καταδικαστεί κάποιος αμετάκλητα θα πρέπει να δικαστεί πρωτόδικα, όταν γίνει δηλαδή το δικαστήριο στην ημερομηνία που ορίστηκε τακτική δικάσιμος και το εφετείο μήνες αργότερα, αφού πρώτα ασκηθεί η σχετική έφεση κατά της απόφασης του πρωτοδικείου. Με λίγα λόγια σε περίπου 3 χρόνια, αν λάβουμε υπόψη και τις διάφορες αναβολές.
Όλα όσα προαναφέρθηκαν αποκτούν μεγαλύτερη αξία αν τα θεωρήσατε υπερβολικά ή αστεία όσο τα διαβάζατε, γιατί απλά .. ισχύουν. Ως αντιστάθμισμα δίνεται η αποσυμφόρηση των φυλακών. Πράγματι, ανθρώπινη αφορμή, αλλά πώς θα νιώθατε αν εκείνος που σας αφαίρεσε αντικείμενα μεγάλης ή συναισθηματικής αξίας μπορεί την επομένη της σύλληψης του να περνά έξω από το σπίτι σας;
Η λύση στην αποσυμφόρηση των φυλακών είναι μόνο η χάραξη πολιτικών που θα προσφέρουν οικονομική ευημερία στους πολίτες. Η επόμενη λύση δεν ευσταθεί να βλέπει στη θέσπιση νόμων οι οποίοι δε θα τιμωρούν στην ουσία εκείνους που ασελγούν σε όσα με κόπο και θυσίες απέκτησε ο απλός πολίτης.
Η σύγχρονη πολιτική προσβλέπει σε δημιουργία μηχανισμών εσόδων στο κράτος. Γιατί όχι; Όλες οι κλοπές και οι ληστείες να τιμωρούνται απευθείας με διοικητικά πρόστιμα, χωρίς να κρατείται ο δράστης. Ποιον ιθύνοντα μπορεί να νοιάζει η αγωνία και η ταλαιπωρία του κόσμου; Ειδικά σε εποχές.. Μνημονίου!!!!
http://to-mati.blogspot.com/2011/02/blog-post_3893.html#ixzz1EbtlSFXv
Blogger Comment
Facebook Comment